ВЕСТИ

Нов национален рекорд на Дарио Ивановски на ЕП во Рим

Со време од 1:04.01 часа, што е за 44 секунди подбро од неговиот претходен рекорд, Ивановски...

Прочитај повеќе

Андреас Трајковски се пласираше на 22. место на ЕП во Рим

Трајковски успеа да скокне 7,73 метри, со што го освои 22. место од 29 натпреварувачи. Не успеа да обезбеди финале во скок во далечина на...

Прочитај повеќе

ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ВО АТЛЕТИКА, РИМ 7-12 ЈУНИ

За прв пат во историјата на Македонската атлетика имаме 2 натпреварувачи со исполнета норма - Андреас Трајковски и Дарио Ивановски

Прочитај повеќе

​Нов национален рекорд во скок во далечина за Млади Младинци

Брајан Авиа на балканското првенство во дисциплината скок во далечина го подобри својот личен рекорд за 8 сантиметри...

Прочитај повеќе

​Нов национален рекорд во Десетобој

Огнен Стефановски на балканското првенство во Измир постави нов национален рекорд во десетобој...

Прочитај повеќе

Нов национален рекорд на Штафета 4х100м - мажи

Освоено високо 4-то место на БП во Измир - Турција од нашата машка штафета во состав од....

Прочитај повеќе

Балканско Првенство за Сениори

На 25 и 26-ти Мај ќе се одржи балканското сениорско првенство каде што ќе настапат нашите најдобри атлетичари.

Прочитај повеќе

НАЦИОНАЛНО ПРВЕНСТВО ЗА СЕНИОРИ И СЕНИОРКИ

20 атлетски клубови, со повеќе од 160 атлетичари...

Прочитај повеќе

Нов викенд нови рекорди

Нови рекорди за Јован Стојоски, Адријана Поп Арсова и Владимир Битољану...

Прочитај повеќе

Викенд за рекорди во атлетиката

Леонид Вандевски и Јован Стојоски со соборени рекорди во дисциплините 2000м стиплчес и...

Прочитај повеќе