ВЕСТИ

Балканско младинско првенство Белград-Србија

Во Белград се одржа Младинското Балканско првенство каде настапија нашите млади репрезентативци во конкуренција од шеснаесет земји и повеќе од 200 атлетичари.

Прочитај повеќе

Сребрен медал и нов државен рекорд во сала за Андреас Трајковски

Андреас Трајковски го освои сребрениот медал со нов македонски рекорд во сала со резултат од 7.79 метри на Балканијадата која се одржува во Истанбул, Турција.

Прочитај повеќе

Балканско првенство за сениори во сала Истанбул,Турција

Изминатиот викенд во Истанбул, Турција се одржа Балканското првенство за сениори во Сала на кое настапија тројца наши претставници.

Прочитај повеќе

Помина трката "November run"

Во одлична организација и прекрасна тркачка атмосфера помина трката "November run" која воедно беше и државно првенство на 10км на пат

Прочитај повеќе

Резултати од Националното поединечно и екипно првенство во крос-кантри на Македонија 2023

Резултати од Националното поединечно и екипно првенство во крос-кантри на Македонија 2023

Прочитај повеќе

Европско првенство - Истанбул, Турција

Со Европското првенство во сала што се одржа од 2-5 Март во Истанбул, Турција и официјално заврши зимската атлетска сезона.

Прочитај повеќе

VII Меѓународен атлетски митинг “Михајло Мика Сврака”

Постигнати резултати, во Белград на VII Меѓународен атлетски митинг “Михајло Мика Сврака” во сала на македонските атлетичари.

Прочитај повеќе