ВЕСТИ

ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ВО АТЛЕТИКА, РИМ 7-12 ЈУНИ

За прв пат во историјата на Македонската атлетика имаме 2 натпреварувачи со исполнета норма - Андреас Трајковски и Дарио Ивановски

Прочитај повеќе

Нов национален рекорд на Штафета 4х100м - мажи

Освоено високо 4-то место на БП во Измир - Турција од нашата машка штафета во состав од....

Прочитај повеќе

Балканско Првенство за Сениори

На 25 и 26-ти Мај ќе се одржи балканското сениорско првенство каде што ќе настапат нашите најдобри атлетичари.

Прочитај повеќе

НАЦИОНАЛНО ПРВЕНСТВО ЗА СЕНИОРИ И СЕНИОРКИ

20 атлетски клубови, со повеќе од 160 атлетичари...

Прочитај повеќе

Нов викенд нови рекорди

Нови рекорди за Јован Стојоски, Адријана Поп Арсова и Владимир Битољану...

Прочитај повеќе

Викенд за рекорди во атлетиката

Леонид Вандевски и Јован Стојоски со соборени рекорди во дисциплините 2000м стиплчес и...

Прочитај повеќе

Олимписки Игри Париз 2024

АФМ го пријави Дарио Ивановски како свој најдобар атлетичар по ИААФ бодови на Маратон...

Прочитај повеќе

Пролетни подготовки во Бар, Црна Гора

Во периодот од 31 Март до 7 Април, Македонската репрезентација ќе биде во Бар-Црна Гора каде ќе ги оствари подготовките за претстоечката сезона.

Прочитај повеќе

Андреас Трајковски ќе ја претставува Македонија на СП во атлетика во Глазгов

Андреас Трајковски ќе ја претставува Македонија на престојното Светско атлетско првенство во сала кое ќе се одржи на почетокот од следниот месец во Глазгов, Шкотска.

Прочитај повеќе

Срушен рекорд од 1969: Огнен Стефановски нов рекордер во скок со стап

Македонија има нов рекордер во скок со стап во Сала. Овај рекорд сега изнесува 3,65 метри, срушен од Огнен Стефановски за време на државното првенство на Србија.

Прочитај повеќе