РЕЗУЛТАТИ

АТЛЕТСКИ НАТПРЕВАРИ ОРГАНИЗИРАНИ ОД СТРАНА НА АФСМ ВО 2022 ГОДИНА

 1. Национален Фрлачки Куп  27.02.2022г. – Скопје
 2. Куп на Македонија на 10 000м 17.04.2022 – Скопје 
 3. Турнир во Штафетно трчање  21.04.2022 Скопје
 4. Турнир во Скокачки дисциплини 21.04.2022 Скопје 
 5. Национално првенство во Планинско трчање  23.04.2022 Пелистер
 6.  Митинг „ Отварање на сезона „ 30.04.2022 Скопје 
 7. Национално Екипно првенство за Млади Пионери-ки 07.05.2022 Скопје 
 8. Митинг „ Светски ден на атлетиката „ 14.05.2022 Скопје 
 9. Детска атлетика – 2ри натпервар 14.05.2022 Скопје 
 10. Национално првенство за Пионери-ки 21.05.2022 Скопје 
 11. Куп на Македонија за Сениори-ки 28-29.05.2022 Скопје 
 12. Национално првенство за Млади Младинци-ки 05.06.2022 Скопје
 13. Детска атлетика 4ти натпревар 05.06.2022 Скопје 
 14. Национално првенство за Младинци 24-25.06.2022 Скопје 
 15. Национално првенство за Сениори 09-10.07.2022 Скопје 
 16. Национално првенство во Полумаратон 04.09.2022 Битола
 17. Куп на Македонија за Младинци-ки 10-11.09.2022 Скопје
 18. Куп на Македонија за Пионери-ки 24.09.2022 Скопје

ОСТАНАТИ :
1. РЕЗУЛТАТИ – НП АТЛЕТИКА ОСНОВНИ УЧИЛИШТА 11.05.2022 КУМАНОВО

2. РЕЗУЛТАТИ – НП АТЛЕТИКА СРЕДНИ УЧИЛИШТА 11.05.2022 КУМАНОВО

 

МЕЃУНАРОДНИ АТЛЕТСКИ НАТПРЕВАРИ НА КОИ АФСМ ЗЕМА УЧЕСТВО ВО 2022 ГОДИНА

 1. Балканско првенство за Младинци во сала , 12.02.2022г. Белград 
 2. Балканско првенство за Сениори во сала , 05.03.2022г. Истанбул
 3. Светско првенство за Сениори во сала 19-20.03.2022г. Белград
 4. Балканско првенство во Полумаратон 10.04.2022г. Тирана

АТЛЕТСКИ НАТПРЕВАРИ ОРГАНИЗИРАНИ ОД СТРАНА НА АФМ ВО 2021 ГОДИНА

Куп натпревари :

 1. Куп за Сениори                                                   22-23.05.2021      Скопје
 2. Куп за Младинци                                                25-26.09.2021      Скопје
 3. Куп за Пионери                                                        02.10.2021      Скопје

Поединечни првенства :

Национални првенства на стаза  :

 1. Национално првенство за Млади Понери              09.10.2021      Куманово
 2. Национално првенство за Пионери                        15.05.2021      Скопје
 3. Национално првенство за Млади Младинци         31.07.2021      Скопје
 4. Национално првенство за Младинци                     29.05.2021      Скопје
 5. Национално првенство за Сениори                   05-06.06.2021      Скопје
 6. Национално првенство на 10 000 метри                17.04.2021      Скопје

Национални првенства на пат, кросеви и планиско трчање :

 1. Национално првенство во Маратон                        03.10.2021      Скопје ( неофицијални резултати )
 2. Национално првенство во Полумаратон                04.07.2021      Скопје
 3. Национално првенство на 10км                         07.11.2021      Гевгелија
 4. Национално првенство во Крос                              17.10.2021      Скопје  
 5. Национално првенство во Планинсо                      30.10.2021      Битола 

Митинзи :

 1. Митинг „ Отварање на сезона „ 2021                      15.05.2021      Скопје

Турнири :

 1. Отворен Турнир во фрлачки дисциплини              28.02.2021      Скопје
 2. Турнир во штафетно трчање                                   17.04.2021      Скопје
 3. Турнир во скокачки дисциплини                              17.04.2021      Скопје

 

МЕЃУНАРОДНИ АТЛЕТСКИ НАТПРЕВАРИ НА КОИ АФМ ЗЕМА УЧЕСТВО ВО 2021 ГОДИНА
Олимписки игри      

 1. Токио 2020                                                    30.07-08.08.2021        Токио

Европско првенства

 1. Европско првенство за Сениори во сала 5-7.03.2021 Торун , Полска 
 2. Европско првенство до 23 години                     08-11.07.2021      Талин
 3. Европски куп во фрлачки дисциплини               07-09.05.2021      Сплит
 4. Европско првенство за Мали земји                         05.06.2021      Сан Марино
 5. Европско Екипно првенство 3та лига                19-20.06.2021      Лимасол

Балкански првенства         

 1. Балканско првенство за Младинци во сала 13.02.2021 Софија , Бугарија 
 2. Балканско првенство за Сениори во сала 20.02.2021 истанбул , Турција 
 3. Балканско првенство  во Маратон                          25.04.2021     Киев
 4. Балканско првенство  за Младинци                    12-13.06.2021     Истанбул
 5. Балканско првенство  за Сениори                      26-27.06.2021     Смедерево
 6. Балканско првенство за Млади младинци             14.08.2021     Краљево
 7. Балканско првенство  во Полумаратон                  12.09.2021     Битола
 8. Балканско првенство за Ветерани                      17-19.09.2021     Корча

Останати :

 1. Национален натпревав на Белград за Сениори-ки во сала     16.01.2021    Белград
 2. Меѓународен митинг во сала за Сениори-ки  “Црвена Ѕвезда”  24.01.2021 Белград 
 3. Национален натпревав на Србија  за Млади младинци-ки во сала     23.01.2021    Белград
 4. Национален натпревав на Србија  за Младинци-ки во сала     30-31.01.2021    Белград
 5. Меѓународен митинг Србија во сала за Сениори-ки   31.01.2021 Белград 
 6. Национално првенство на Србија за Сениори-ки во сала 06-07.02.2021 Белград

АТЛЕТСКИ НАТПРЕВАРИ ОРГАНИЗИРАНИ ОД СТРАНА НА АФМ ВО 2020 ГОДИНА

Куп натпревари :

 1. – Куп за Сениори                                              31.07-01.08.2020      Скопје
 2. – Куп за Младинци                                                25-26.07.2020      Скопје
 3. – Куп за Пионери                                                       27.09.2020      Скопје

 Поединечни првенства :

 Национални првенства на стаза  :

 1. – Национално првенство за Млади пионери         10.10.2020      Куманово
 2. – Национално првенство за Пионери                      03.10.2020      Скопје
 3. – Национално првенство за Млади Младинци       21.08.2020      Скопје
 4. – Национално првенство за Младинци                  27.08.2020      Скопје
 5. – Национално првенство за Сениори                   05.09.2020        Охрид
 6. – Национално првенство на 10 000 метри           08.03.2020      Скопје
 7. – Митинг „ Отварање на сезона „ 2020              19.07.2020      Охрид
 8. Отворен Турнир во фрлачки дисциплини           08.03.2020      Скопје

Национални првенства на пат, кросеви и планиско трчање :

 1. – Национално првенство во Маратон                      04.10.2020      Скопје

Останати натпревари :

 1. – Митинг 11ти Октомври                                            10.10.2010      Куманово

МЕЃУНАРОДНИ АТЛЕТСКИ НАТПРЕВАРИ НА КОИ АФМ ЗЕМА УЧЕСТВО ВО 2020 ГОДИНА

Светски првенства :

 1. Светско во Полумаратон                                        17.10.2020      Гдунија

Балкански првенства  :       

 1. Балканско првенство за Младинци во сала         09.02.2020      Истанбул
 2. Балканско првенство за Сениори во сала         15.02.2020        Истанбул
 3. Балканско првенство  за Младинци                 12-13.09.2020      Истанбул
 4. Балканско првенство  за Сениори                    19-20.09.2020      Клуж Непоха
 5. Балканско првенство  во Полумаратон                 21.08.2020     Загреб
 6. Балканско првенство  во Маратон                        13.09.2020     Ќустендил