Актуелно

ПРОГЛАСУВАЊЕ НА НАЈУСПЕШНИТЕ ВО АТЛЕТСКИОТ СПОРТ ЗА 2022 ГОДИНА

Атлетската федерација на Македонија, на крај од оваа 2022 година, ја одржа свеченоста по повод доделување на признанијата „Прогласување на најуспешните во атлетскиот спорт за 2022 година„ за атлетичари-ки , тренери , Атлетски клубови , за животно дело и помагатели во атлетскиот спорт ⭐️⭐️⭐️
Добитници на највисоките награди се следните атлетичари по категории ▪️▪️▪️
Најдобри во категорија СЕНИОРИ-КИ▪️▪️▪️
Андријана Поп Арсова, АК Делта
Јован Стојоски, АК Охрид
Најдобри во категорија МЛАДИНЦИ-КИ ▪️▪️▪️
Натура Мало, АК Дрини старт
Огнен Стефановски, АК Делта
Најдобри во категорија МЛАДИ МЛАДИНЦИ-КИ ▪️▪️▪️
Сара Османовска, АК 7-Мај
Владимир Сол Б. Битољану, АК Центар
Најдобри во категорија ПИОНЕРИ-КИ ▪️▪️▪️
Лина Исени, АК Лириа
Брајан Авија, АК 7ми Мај
Најдобри во категорија МЛАДИ ПИОНЕРИ ▪️▪️▪️
Ева Митевска, АК Работнички
Мухамед Велији, АК Куманово
Најуспешен атлетски клуб за 2022 година ▪️▪️▪️
Атлетски клуб ДЕЛТА – Скопје
Признание за тренер во Атлетскиот спорт за 2022 година које го доделува Европската Атлетика ▪️▪️▪️
Филип Колевски , АК Куманово
Признание за Животно дело ▪️▪️▪️
Ѓорѓи Вучков, АК 7-Мај Скопје
Честитки на добитниците 💫💫💫 СРЕЌНА НОВА 2023 и за нови атлетски успеси