Категорија: Актуелно

Актуелно

Атлетска конференција 2021

Атлетска федерација на Северна Македонија во насока на реализирање на своите програмски активности оваа година , по подолго време ќе организира „ Атлетска конференција „ која ќе се одржи на 8ми и 9ти Декември 2021г. во Дојран , согласно сите важечки протоколо од страна на Валдата и...

Прочитај повеќе
Актуелно

Бронзен медал за Дарио Ивановски на Балканското првенство за сениори во дисциплината на 5000м

На Балканијадата за Сениори која се одржа на 26ти и 27ми Јуни  чиј домаќини се градовите Белград и Смедерево во Србија  и на која учествуваат околу 450 атлетичари со своите тренери од 19 земји, членки на Балканската атлетска федерација , Дарио Ивановски го освои бронзениот медал во...

Прочитај повеќе
Актуелно

Европски Куп во фрлачки дисциплини , Сплит / Хрватска

Првиот Атлетски собит на стариот континент за сезона 2021 година на отворено е Европскиот Куп во фрлачки дисциплини кој се одржува овој викент 8ми и 9ти Мај во Сплит , Хрватска на кој Атлетската федерација на Македонија ќе земе учество со една атлетичарка Матеја Ефремовска во фрлање диск...

Прочитај повеќе
Актуелно

Резултати – Меѓународен атлетски митинг „ Бар 2021 „

На силниот Меѓународен атлетски митинг „ Бар 2021 „ , кој се одржа денес 1ви Мај 2021 година во Бар , Црна Гора во лоши временски услови проследени со силен ветер и дожд , учество земаа преку 300 натпреварувачи-ки од 10 држави , меѓу кои и Нашите атлетичари кои ја отворија меѓународната...

Прочитај повеќе
Актуелно

Атлетски Митинг „ Бар 2021 „ , Бар , Црна Гора

Предстојниот викенд на 1ви Мај 2021 година во Бар , Црна Гора ќе се одржи традиционланиот меѓународен атлетски митинг „ Бар 2021 „ во организација на Атлетскиот клуб „Морнар„ од Бар , на кој учество ќе земат дел од нашите атлетичари кои веќе претстојуваат во Бар на поготовки , како и...

Прочитај повеќе
Актуелно

Репрезентативни подготовки – Бар , Црна Гора

И после повеќе од една година непредвидливост на календари и потешкотии во спроведување на планот и програмата за работа на Селекторот и Федерацијата , од недела 25ти Април па се до 2ри Мај 2021 година , Атлетската федерација на Северна Македонија за делегација од 10 спортисти ќе спроведе...

Прочитај повеќе
Актуелно

Резултати – Балканско првенство во Маратон

Единствениот преставник од Атлетската федерација на Северна Македонија , Александар Кираџиев кој зеде учество на Балканското првенство во Маратон кое се одржа на 25ти Април 2021 година во Киев , Украина , со резултат 2 часа и 47 минути ( 2:47.00) се пласираше на 6тото место . Финалните...

Прочитај повеќе
Актуелно

Семинар „ Детска Атлетика „

По успешната промоција на проектот „ Детска Атлетика „ во првата фаза , денес 24.04.2021г. согласно последните измени во акциониот план и со употреба на средства за електронска комуникација се одржа Првиот онлине Семинар за „ Детска Атлетика „ наменет за едукација на преставници од...

Прочитај повеќе
Актуелно

Балканско Првенство во Маратон  , Киев / Украина

И покрај светската пандемија со корона вирусот и многубројните забрани , рестрикции и откажување на натпреварите , утре 25.04.2021г. со почеток во 09:00 часот  во Киев , Украина ќе се одржи Балканско првенство во Маратон , како прв меѓународен натпревар на пат за 2021 година , на кој...

Прочитај повеќе