НАТПРЕВАРИ

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА- СИСТЕМ НА НАТПРЕВАРИ ЗА 2021 ГОДИНА

Датум Натпревар Место
28 Maрт НП Зимско фрлачки дисциплини Скопје
11 Април НП Планинско Отв
04 Април НП полумаратон Скопје
18 Април НП  10 000 м

Скокачки дис

Штафетно трчање

Скопје
28  Април Митинг Отварање на сезона отворено
9 Мај Митинг Светски ден атлетика отворено
9 Мај НП Пионери Отворено
11 Мај НП Планинско Отворено
15-16 Мај Куп Сениори Скопје
30 Мај НП Младинци Охрид
5-6 Јуни НП Сениори отворено
7 Август НП под 18 Скопје
11-12 Септември Куп Младинци Отворено
25-26 Септември Куп Пионери Отворено
10 Октомври НП под 14 Куманово
23 Октомври НП Крос Отворено