Актуелно

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СВЕТСКАТА АТЛЕТСКА ФЕДЕРАЦИЈА ЌЕ ПРИСУСТВУВА ВО СКОПЈЕ

Ве известуваме дека по покана на Атлетската федерација на Македонија, во периодот 23-24 септември 2018 година во Скопје, Македонија, во официјална посета ќе присуствува Претседателот на Светската атлетска федерација ( ИААФ ) Г-дин Лорд Себастиан Кое, што претставува и прва официјална посета во Македонија на Претседател од Светската атлетска федерација, што е од посебна важност за атлетскиот и севкупниот спорт во Република Македонија.