Актуелно

Светско првенство во сала 18-20 март 2022 – Белград

Во време на пандемија ,680 атлетичари од 137 држави, овој викенд ќе учествуваат на Светското првенство во сала кое ќе се одржи од 18ти до 20ти март 2022 во Белград.

Јован Стојоски ќе биде единтсвен наш представник во трката на 400м , во која тој оваа година постигна личен резултат и рекорд на Македонија со време 47.18сек . Тој во периодот за квалификации постигна резултат најблиску до нормата со кое беше прифатен за учество на Светското првенство .

Јован Стојоки ќе настапи во квалификациите на 400м во конкуренција на 29 атлетичари во трката која е закажана на 18 март во 11.00 часот.

Му посакуваме успешен настап.

Линк – саатница и резултати во живо : https://www.worldathletics.org/competitions/world-athletics-indoor-championships/belgrade22/timetable