Актуелно

Резултати Национално Првенство за Сениори-ки на Србија во сала

Викендов 6ти и 7ми Февруари 2021 година се одржува Национално првенство на Србија за Сениори-ки во сала во Белград на кое Атлетските клубови со своите атлетичари преку Атлетската федерација на Македонија земаа учество и ги постигнаа следниве резултати  :

 1. Ана Божиновска             АК Центар                   60м ( 8,34сек )             797 бодови
 2. Дијана Вукановиќ АК Куманово                60м ( 8,85сек )             659 бодови
 3. Блажо Љушев АК Охрид                     60м ( 7.53сек )             688 бодови
 4. Игор Јакимовски АК Делта                     1500м  ( 4:34.35 сек )  523 бодови
 5. Дијана Вукановиќ АК Куманово                400м ( 44сек )          729 бодови
 6. Бранимир Зенговски АК Работнички            400м ( 53.35сек )          728 бодови
 7. Мартина Мировска АК Работнички            далечина ( 5.08м )       800 бодови
 8. Матеја Ефремовска АК Куманово                далечина ( 5.20м )       826 бодови
 9. Камелија Кајчевска АК Центар                   далечина ( 4.71м )       721 бодови
 10. Блажо Љушев АК Охрид                     далечина ( 6.36м )       786 бодови
 11. Милош Ранчиќ АК Скок                        3000м  ( 9:04.97 сек )  724 бодови
 12. Игор Јакимовски АК Делта                     3000м  ( 9:51.96 сек )  511 бодови

Воедно ова беше и последен натпревар пред Балканското првенство за Младинци-ки во сала кое ќе се орджи следниот викент на 13ти Февруари 2021 година во Софија , Бугарија , и последна шанска за селекторот Кристијан Кајчевски да ја состави екипата .

Линк од првиот натпреварувачки ден : https://www.youtube.com/watch?v=Gug_yUVpHh0

Линк од вториот натпреварувачки ден : https://www.youtube.com/watch?v=4cXWzwM-ndQ&t=5s

Официални резултати : https://drive.google.com/file/d/1BN6keIuXiTR_FjY1NMAnNbuZrpGbYHKe/view?usp=sharing

Им честитаме на успесите.