Актуелно

Атлетско првенство во сала Белград , Србија

Инзвонреден настрап на нашите атлетичари во рамките на Атлетското национално првенство на Србија во сала , кое се одржува денес 16.01.2021 година , покрај Рекордот на Дарио Ивановски , и Јован Стојоски успеа да собори личен рекордот на 400м  со резултат 48.11сек вреден 1035 бодови , покрај нив учество зедоа и наши атлетичари преку атлетските клубови , во прилог постигнатите резултати .

1500м   Дарио Ивановски – 3:45.46сек  – 1во место – 1082 бодови

400м     Јован Стојоски – 48.11сек – 2ро место – 1033 бодови

400м     Бранимир Зенговски – 53.80  – 21во место – 704 бодови

200м     Назар Идризи – 24.15сек  – 9 метсо – 707 бодови

60м        Назар Идризи – 7.43сек  – 5то  метсо– 733 бодови

60м        Александар Танески – 7.40сек – 4то место – 746 бодови

Скок во далечина           Матеја Ефремовска – 4.87м – 10то место – 755 бодови

Скок во далечина           Александар Танески – 6.46м – 11то место  – 807 бодови

3000м   Игор Јакимовски – 9.56.01сек – 495 бодови

3000м   Молош Ранчич  – 9.08.90сек – 705 бодови