Актуелно

Ѓорѓи Вучков – Добитник на државно признание  „8ми Септември„ 

Денеска по повод „ Денот на Независноста „  традиционално и годинава во Собранието беа врачени традиционалните награди „8ми Септември” со кои им се оддава признание на спортисти, тренери и спорски работници за нивната работа и остварувањата.
За првпат од Независноста на Македонија признанието  „8 Септевмри“  се додели на Атлетски работник , наш истакнат атлетичар , атлетски работник , тренер и селектор,  Ѓорѓи Вучков .
Му честитме и се заблагадоравуаме за придонесот кој го има остваренно во атлетскиот спорт изминатите 30тина години .

Наградата за животно дело ја доби Љулзим Вренези ( борење ) , а беа врачени уште три награди со кои им се оддава признание на Сократ Ефтимовски (борење), Бесник Мурати (карате), и Ванчо Јовановски (ракомет) .