Актуелно

Балканско првенство во Полумаратон 23.08.2020 Загреб

На Балканското првенство во Полумаратон кое се одржа на 23ти Август 2020 год. во Загреб / Хрватска , Атлетскта федерација на Македонија на стапи со 4 наши  атлетичари и ги постигнаа следниве резултати :
Адријана Поп Арсова 10то место 1:21.15
Милјана Ристич 12то место 1:27.16
Атанас Анчевски 10то место 1:15.49
Милош Ранчич кој не ја заврши трката.

Во надеж дека ситуацијата ќе остане стабилна и олеснителни мерки ќе продолжат, АФМ очекува да земе учество и на Балканското првенства за Младинци на 12ти и 13ти Септември во Истанбул, на Балканското првенство во Маратон на 13ти Септември во Ќустендил и на Балканското првенство за Сениори на 19ти и 20ти Септември во Клуж Непоха.