Категорија: Актуелно

Актуелно

Информативни on-line сесии за членките на Светскта атлетска федерација

Заклучно со денешниот ден одржани се 9 сесии за развој и унапредување на Атлетските федерации членки на Светската атлетска федерација , сесии на кои канцеларијата на АФМ редовно е вклучена во интерактивни предавања преку кои се информираат и перманентно се едуцираат нашите спортски...

Прочитај повеќе
Актуелно

НАЦИОНАЛНО ПРВЕНСТВО ЗА МЛАДИ МЛАДИНЦИ-КИ 21.08.2020 СКОПЈЕ

Ве информираме дека Атлетската федерација на Македонија согласно својот предлог календар за Атлетски натпревари и одлуката на Извршниот одбор на АФМ од 07.08.2020 год. , ќе организира „ Национално Првенство за Млади Младинци-ки  „  на ден 21ви Август 2020 година ( петок ) во Скопје со...

Прочитај повеќе
Актуелно

Куп на Македонија за Сениори-ки 31.07.-01.08.2020 – Скопје

Под максимално запазени здравствени протоколи, поради пандемијата на коронавирусот, Македонските атлетичари на Националната Арена „ Тоше Проевски „ во Скопје го вратија професионалниот спортот на Македонските спортските арени во најсиланата Сениорска категорија . Без присуство на публика...

Прочитај повеќе
Актуелно

МАКЕДОНИЈА ДОМАЌИН НА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ВО 2019

Ве известуваме дека ЕАА – Европската Атлетска асоцијација на Атлетската федерација на Македонија , и укажа голема чест и задоволство да биде организатор на досега најголем атлетски настан кој се има одржано во Република Македонија , Европско тимско првенство 3та лига , кое ќе се одржи на...

Прочитај повеќе
Актуелно

Скопје, домаќин на Европско Атлетско Тимско првенство – Трета лига

По успешната организација на Европското првенство во планинско трчање кое минатата година се одржа во Скопје (Водно), Интернационалната и Европската Атлетска Федерација довербата за организација на уште еден голем и престижен настан ја доделија на Атлетската Федерација на Македонија (АФМ)...

Прочитај повеќе
Актуелно

НОЌНА АТЛЕТСКА ТРКА – НИЗ УЛИЦИТЕ НА СКОПЈЕ

Ве известуваме дека согласно календарот за натпревари за 2018 година на Атлетската федерација на Македонија, по повод празникот “13ти Ноември”, денот на ослободување на Град Скопје, Атлетска федерација на Македонија во соработка со град Скопје и Градоначалникот Петре Шилегов...

Прочитај повеќе
Актуелно

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СВЕТСКАТА АТЛЕТСКА ФЕДЕРАЦИЈА ЌЕ ПРИСУСТВУВА ВО СКОПЈЕ

Ве известуваме дека по покана на Атлетската федерација на Македонија, во периодот 23-24 септември 2018 година во Скопје, Македонија, во официјална посета ќе присуствува Претседателот на Светската атлетска федерација ( ИААФ ) Г-дин Лорд Себастиан Кое, што претставува и прва официјална...

Прочитај повеќе
Актуелно

17то Европско првенство во планинско трчање – Македонија одличен домаќин, ова се победниците!

Уште еднаш, по којзнае кој пат Македонија се покажа како одличен домаќин, а Атлетската Федерација на Македонија во целост го положи „испитот” и докажа дека е спремна за уште поголеми настани во иднина. Организацијата беше беспрекорна, патеката на Водно беспрекорна и покрај дождовите кои...

Прочитај повеќе
Актуелно

Програма “I Run Clean”

Програмата I Run Clean е достапна на повеќе соседни јазици како и на англиски јазик и можете да ја започнете на следниот линк: Сите атлетичари и официјални лица, задолжително треба да ја поминат обуката по програмата и да добијат диплома . Програмата се состои од 8 модули , кои одземаат...

Прочитај повеќе