Категорија: Актуелно

Актуелно

БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО ЗА СЕНИОРИ 19-20.09.2020год

Балканската атлетската федерација во соработка со Романнската Атлетска федерација претстојниот викенд на 19ти и 20ти Септември 2020 година во Клуж Непоха , Романија ќе организираат 73тото издание на Балканско првенство за Сениори-ки , по строгите протоколи за организација на Меѓународни...

Прочитај повеќе
Актуелно

Балканско првенство за Младинци-ки ( резултати )

Во конкуренција на 13 држави, викендов во Истанбул / Турција се одржа Балканското првенство за Младинци-ки на кое Атлетската федерација на Македонија учество зема со 4 атлетичарки кои ги постигнаа следниве резултати : Дијана Вукановиќ на 400м – 63.20 / 10то место, Марија Јованоска...

Прочитај повеќе
Актуелно

Балканско првенство во Маратон 2020

Денес во рамките на првиот Ќустендил Маратон се одржа и Балканското првенство во Маратон на кое Атлетската федерација на Македонија зема учество со маратонката Весна Кираџиева која до 35тиот километар беше пласирана на 7мото место но не успеа да ја заврши трката . Со оглед на...

Прочитај повеќе
Актуелно

Балканско Првенство за Младинци-ки 12-13.09.2020 Истанбул / Турција

На првиот ден од Балканското првенство за Младинци-ки кое се одржува овој викенд во Истанбул / Турција нашите атлетичарки ги постигнаа следнуве резултати : Дијана Вукановиќ на 400м – 63.20 / 10то место Марија Јованоска на 100м – 13.27 / 11то место Ана Божиновска на 100м ...

Прочитај повеќе
Актуелно

БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО ЗА МЛАДИНЦИ 12-13.09.2020год. и БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО ВО МАРАТОН 13.09.2020год.

БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО ЗА МЛАДИНЦИ 12-13.09.2020год. и БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО ВО МАРАТОН 13.09.2020год. И покрај светската корона криза, и строгите протоколи за организација на Меѓународни спортски настани , Балканската атлетската федерација продолжува со спроведувањето на календарот, па така...

Прочитај повеќе
Актуелно

Ѓорѓи Вучков – Добитник на државно признание  „8ми Септември„ 

Денеска по повод „ Денот на Независноста „  традиционално и годинава во Собранието беа врачени традиционалните награди „8ми Септември” со кои им се оддава признание на спортисти, тренери и спорски работници за нивната работа и остварувањата. За првпат од Независноста на Македонија...

Прочитај повеќе
Актуелно

НАЦИОНАЛНО ПРВЕНСТВО ЗА СЕНИОРИ-КИ 06.09.2020 ОХРИД

Атлетската федерација на Македонија согласно својот предлог календар за Атлетски натпревари и одлуката на Извршниот одбор на АФМ од 07.08.2020 год. , ќе организира „Национално Првенство за Сениори-ки„  на ден 06ти Септември 2020 година ( недела ) во Охрид со почеток во 14:00 часот ...

Прочитај повеќе
Актуелно

Балканско првенство во Полумаратон 23.08.2020 Загреб

На Балканското првенство во Полумаратон кое се одржа на 23ти Август 2020 год. во Загреб / Хрватска , Атлетскта федерација на Македонија на стапи со 4 наши  атлетичари и ги постигнаа следниве резултати : Адријана Поп Арсова 10то место 1:21.15 Милјана Ристич 12то место 1:27.16 Атанас...

Прочитај повеќе
Актуелно

БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО ВО ПОЛУМАРАТОН

По долгата пауза предизвикана од пандемијата ковид 19, од утре продилжува релизацијата на Натпреварите од календарот на Балканската федерација, па така утре 23ти Август со почеток во 08:00 часот во Загреб / Хрватска наша делегација во состав од Адријана Поп Арсова, Милјана Ристич, Атанас...

Прочитај повеќе