Категорија: Актуелно

Актуелно

Резултати Национално Првенство за Сениори-ки на Србија во сала

Викендов 6ти и 7ми Февруари 2021 година се одржува Национално првенство на Србија за Сениори-ки во сала во Белград на кое Атлетските клубови со своите атлетичари преку Атлетската федерација на Македонија земаа учество и ги постигнаа следниве резултати  : Ана Божиновска             АК...

Прочитај повеќе
Актуелно

Проект „ Детска Атлетика „

Ве информираме дека Атлетската федерација на Македонија согласно Развојната програма 2020-25  , започна со реализација на проект „ Детска Ателтика „ , поточно ќе реализира Атлетска лига за дечиња на возраст од 7 до 10 години , по програма на Светската атлетска федерација кој ќе опфати...

Прочитај повеќе
Актуелно

Избор на најуспешни спортисти на Македонија за 2020 година

Во организација на Сојузот на спортски федерации на Македонија и Агенцијата за млади и спорт , традиционално и оваа година ќе се одржи Манифестацијата „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА„ за 2020 година . Во континуитет втора година по ред нашата најдобра Сениорка Дрита Ислами која имаше успешна 2020...

Прочитај повеќе
Актуелно

Меѓународен Атлетски митинг на Србија во Сала 31.01.2021 , Белград , Србија

Во пресрет на Европското  првенство во сала и претстојните Балкански првенства , овој викенд во Белград се одржа Меѓународен Атлетски митинг за Сениори-ки  во организација на Ателтската федерација на Србија на кое учество земаа нашите Сениори-ки , кои ги постигнаа следните резултати :...

Прочитај повеќе
Актуелно

Втора испонета норма за Европско првенство во сала

Дарио Ивановски со резултат 3:44.98  во дисциплината 1500м  и соборујваќи го Македонскиот рекорд , успеа да дојде до норма за Европско првенство во сала за Сениори-ки кое ќе се одржи во месец Март оваа година ,  а за кое изминатиот викенд и Јован Стојоски во дисциплината на 400м ја...

Прочитај повеќе
Актуелно

Инфорамции за учество на Национално првенство на Србија за Младинци-ки во сала

Викендов  30ти и 31ви Јануари 2021 година се одржува Национално првенство на Србија за Младинци-ки во сала во Белград на кој учествуваа наши атлетичари на покана на Селекторот на АФМ , и преку атлетските клубови , како и атлетичари кои веќе претстојуваат во Белград на подготовки , кои ги...

Прочитај повеќе
Актуелно

Исполнета прва норма за Европско првенство за Сениори-ки во сала

Денес 24.01.2021 година на Атлетскиот митинг „ Црвена Ѕвезда „  кој се одржа во Белград / Србија , Јован Стојоски успеа да го собори сопствениот личен рекорд освојувајќи го 1вото место  на трката на 400м со резултат 47.57 сек вреден 1069 иааф бодови ,  со кое ја исполни нормата за учество...

Прочитај повеќе
Актуелно

Атлетско првенство во сала Белград , Србија

Инзвонреден настрап на нашите атлетичари во рамките на Атлетското национално првенство на Србија во сала , кое се одржува денес 16.01.2021 година , покрај Рекордот на Дарио Ивановски , и Јован Стојоски успеа да собори личен рекордот на 400м  со резултат 48.11сек вреден 1035 бодови ...

Прочитај повеќе
Актуелно

Соборен прв Македонски атлетски рекорд за 2021 година

На денешното атлетско првенство во сала во Белград / Србија , нашиот атлетичар Дарио Ивановски во трката на 1500 метри го собори рекород со време 3:45.46 вреден 1082 бодови , а со тоа е на само 46 стотики одалечен од Норма за Европското првенство во сала кое ќе се одржи на 3-7 Март 2021...

Прочитај повеќе