Категорија: Актуелно

Актуелно

Балканско првенство за Младинци-ки во сала

Ве информираме дека Атлетскта федерација на Македонија започна со учества на меѓународни натпревари па како прв натпревар за 2021 ва година ,  денес ќе земе учество на Балканското првенство за Младинци-ки во сала кое се одржува во Софија / Бугарија , со нашите најдобри младинци Ана...

Прочитај повеќе
Актуелно

Резултати Национално Првенство за Сениори-ки на Србија во сала

Викендов 6ти и 7ми Февруари 2021 година се одржува Национално првенство на Србија за Сениори-ки во сала во Белград на кое Атлетските клубови со своите атлетичари преку Атлетската федерација на Македонија земаа учество и ги постигнаа следниве резултати  : Ана Божиновска             АК...

Прочитај повеќе
Актуелно

Проект „ Детска Атлетика „

Ве информираме дека Атлетската федерација на Македонија согласно Развојната програма 2020-25  , започна со реализација на проект „ Детска Ателтика „ , поточно ќе реализира Атлетска лига за дечиња на возраст од 7 до 10 години , по програма на Светската атлетска федерација кој ќе опфати...

Прочитај повеќе
Актуелно

Избор на најуспешни спортисти на Македонија за 2020 година

Во организација на Сојузот на спортски федерации на Македонија и Агенцијата за млади и спорт , традиционално и оваа година ќе се одржи Манифестацијата „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА„ за 2020 година . Во континуитет втора година по ред нашата најдобра Сениорка Дрита Ислами која имаше успешна 2020...

Прочитај повеќе
Актуелно

Меѓународен Атлетски митинг на Србија во Сала 31.01.2021 , Белград , Србија

Во пресрет на Европското  првенство во сала и претстојните Балкански првенства , овој викенд во Белград се одржа Меѓународен Атлетски митинг за Сениори-ки  во организација на Ателтската федерација на Србија на кое учество земаа нашите Сениори-ки , кои ги постигнаа следните резултати :...

Прочитај повеќе
Актуелно

Втора испонета норма за Европско првенство во сала

Дарио Ивановски со резултат 3:44.98  во дисциплината 1500м  и соборујваќи го Македонскиот рекорд , успеа да дојде до норма за Европско првенство во сала за Сениори-ки кое ќе се одржи во месец Март оваа година ,  а за кое изминатиот викенд и Јован Стојоски во дисциплината на 400м ја...

Прочитај повеќе
Актуелно

Инфорамции за учество на Национално првенство на Србија за Младинци-ки во сала

Викендов  30ти и 31ви Јануари 2021 година се одржува Национално првенство на Србија за Младинци-ки во сала во Белград на кој учествуваа наши атлетичари на покана на Селекторот на АФМ , и преку атлетските клубови , како и атлетичари кои веќе претстојуваат во Белград на подготовки , кои ги...

Прочитај повеќе
Актуелно

Исполнета прва норма за Европско првенство за Сениори-ки во сала

Денес 24.01.2021 година на Атлетскиот митинг „ Црвена Ѕвезда „  кој се одржа во Белград / Србија , Јован Стојоски успеа да го собори сопствениот личен рекорд освојувајќи го 1вото место  на трката на 400м со резултат 47.57 сек вреден 1069 иааф бодови ,  со кое ја исполни нормата за учество...

Прочитај повеќе
Актуелно

Атлетско првенство во сала Белград , Србија

Инзвонреден настрап на нашите атлетичари во рамките на Атлетското национално првенство на Србија во сала , кое се одржува денес 16.01.2021 година , покрај Рекордот на Дарио Ивановски , и Јован Стојоски успеа да собори личен рекордот на 400м  со резултат 48.11сек вреден 1035 бодови ...

Прочитај повеќе