Категорија: Актуелно

Актуелно

Резултати – Балканско првенство во Маратон

Единствениот преставник од Атлетската федерација на Северна Македонија , Александар Кираџиев кој зеде учество на Балканското првенство во Маратон кое се одржа на 25ти Април 2021 година во Киев , Украина , со резултат 2 часа и 47 минути ( 2:47.00) се пласираше на 6тото место . Финалните...

Прочитај повеќе
Актуелно

Семинар „ Детска Атлетика „

По успешната промоција на проектот „ Детска Атлетика „ во првата фаза , денес 24.04.2021г. согласно последните измени во акциониот план и со употреба на средства за електронска комуникација се одржа Првиот онлине Семинар за „ Детска Атлетика „ наменет за едукација на преставници од...

Прочитај повеќе
Актуелно

Балканско Првенство во Маратон  , Киев / Украина

И покрај светската пандемија со корона вирусот и многубројните забрани , рестрикции и откажување на натпреварите , утре 25.04.2021г. со почеток во 09:00 часот  во Киев , Украина ќе се одржи Балканско првенство во Маратон , како прв меѓународен натпревар на пат за 2021 година , на кој...

Прочитај повеќе
Актуелно

Започна новата летна сезона со Националното првенство на 10 000 метри

Со мерки и протоколи за натпреварувачите и без публика на трибините, и оваа година Македонската атлетика продолжува со оргаинзацијата и спроведување на Национални првенстава во време на пандемијата на вирусот ковид -19 , па така денеска 17ти Април 2021 година во Скопје на Националната...

Прочитај повеќе
Актуелно

БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО ВО ПОЛУМАРАТОН

Почитувани , Со гордост сакаме да Ве информираме дека уште еднаш Атлетската федерација на Македонија ќе биде организатор на едно големо атлетско натпреварување , па така на 12ти Септември 2021г во Битола во склоп на трката „ Трчај бе „ ќе се одржи Балканско првенство во Полумаратон на кое...

Прочитај повеќе
Актуелно

Јован Стојоски – Европско Првенство во сала за Сениори

Во трката на 400м метри нашиот единствен преставник на Европското првенство во сала за Сениори-ки, Јован Стојоски кој настапи денес на првиот ден од Првенството во утринската сесија во втората од вкупно девет групи од квалификациите со резултат 48.60 се пласираше 6ти во својата група ...

Прочитај повеќе
Актуелно

Европско првенство за Сениори-ки во сала

Најголемиот Атлетски собит на стариот континент во овој зимски дел од сезоната ќе се одржи во Торун , Полска во период од 5ти до 7ми Март 2021 година  , па така на Европското првенство за Сениори-ки во сала , Атлетската федерација на Македонија ќе земе учество со единствениот  наш...

Прочитај повеќе
Актуелно

Резултати – Турнир во Фрлачки дисциплини

Денес на спортскиот центар на „АРМ„ во Градскиот Парк во Скопје се одржа атлетски турнир во Фрлачки дисциплини , а со тоа и Атлетската федерација на Македонија ја стартуваше атлетската сезона . На натпреварот учество земаа 11 атлетски клубови со 60тина атлетичари . Комплетни резултати од...

Прочитај повеќе
Актуелно

6 ти Меѓународен атлетски митинг на Србија во сала

Денес во Атлетската сала во Белград , Србија ќе се одржи „ 6 ти меѓународен атлетски митинг на Србија во сала „ , на кој учество ќе земат светски познати атлетски имиња , меѓу кои и нашите ателтичари Дарио Ивановски на 1500 метри и Јован Стојоски на 400 метри , кои ќе настапат во 19:20 и...

Прочитај повеќе