ВЕСТИ

ЕВРОПСКА АТЛЕТСКА КОНВЕНЦИЈА 2024 – Скопје

Организацијата на Европската атлетска конвенција, за 2024год официјално ѝ е доделена на Македонија. Со оваа одлука, огромна доверба ѝ е укажана на нашата Атлетска федерација, како резултат на нашето прогресивно и проактивно меѓународно дејствување.

Прочитај повеќе

Помина трката "November run"

Во одлична организација и прекрасна тркачка атмосфера помина трката "November run" која воедно беше и државно првенство на 10км на пат

Прочитај повеќе