Актуелно

Честитки за Јован Стојоски , после 35 години срушен рекорд на Исмаил Мачев !

Во својот настап на Меѓународниот митинг за Сениори во Сала кој се одржа овој викенд во Будимпешта , Унгарија , Јован Стојоски освојуваjки го првото место  го собори националниот рекорд на Македонија на 400м во сала со време 47.18 сек.  вреден 1096 бодови , рекорд стар 35 година со претходна сопственост на нашата атлетска ѕвезда Исмаил Мачев , кој претходно изнесуваше 47.49 сек. поставен исто така во Будимпешта .

Му честитаме .

Линк од трката : https://www.youtube.com/watch?v=eUuHKJ_1Xz8