Актуелно

Дарио Ивановски со нов Национален рекорд во сала

Во првиот дел од зимската сезона Македонските атлетичари во услови на светска пандемија и соочени со рестрикции за патувања , земаа учество на првенствата во Србија , во Атлетската сала во Белград ,

Највереден резултат оствари Дарио Ивановски на трката на 3000м со резултат 8:01.63сек поставувајќи и нов Национален рекорд вреден 1068 бодови , останатите резултати можете да ги погледнете на слениот линк .

Во пресрет на Балканските првенства во сала за Младинци и Сениори , нашите Атлетичари ќе се одбидат да ги исполнат нормите за учество и тоа веќе следниот викенд на 29ти и 30ти Јануари  на Националното првентство на  Србија .