Актуелно

Атлетска конференција 2021

Атлетска федерација на Северна Македонија во насока на реализирање на своите програмски активности оваа година , по подолго време ќе организира „ Атлетска конференција „ која ќе се одржи на 8ми и 9ти Декември 2021г. во Дојран , согласно сите важечки протоколо од страна на Валдата и Комисијата за заразни болести , на која како водечки теми на расправа ќе се најдат :

– Kалендар за Атлетски натпревари за 2022 година ,

– Критериум и Селкција за меѓународни натпревари за 2022 година ,

– Годишна програма за работа на АФСМ за 2022 година ,

– Обврска и Програма за Анти допинг платформа „ I RUN CLEAN „ .