Актуелно

Започна новата летна сезона со Националното првенство на 10 000 метри

Со мерки и протоколи за натпреварувачите и без публика на трибините, и оваа година Македонската атлетика продолжува со оргаинзацијата и спроведување на Национални првенстава во време на пандемијата на вирусот ковид -19 , па така денеска 17ти Април 2021 година во Скопје на Националната Арена „Тоше Просеки„   започна новата летна сезона со Националното првенство на 10 000 метри за мажи и жени како и Турнирите во Скокачките дисциплини и Штафетното трчање .

Како најзначајни разултати ги издвојуваме победите на Адриана Поп Арсова поставувајќи нов рекорд во дисциплината на 10 000 метри со 35минути 53секунди и 33стотинки со кое го подобри сопствениот рекорд за една цела минута ,  како и освоеното првото место на Дарио Ивановски со резултат 31минута 27секунди и 69стотинки  .

Останатите резултати можете да ги погледнете на следниот линк .