Актуелно

Јован Стојоски – Европско Првенство во сала за Сениори

Во трката на 400м метри нашиот единствен преставник на Европското првенство во сала за Сениори-ки, Јован Стојоски кој настапи денес на првиот ден од Првенството во утринската сесија во втората од вкупно девет групи од квалификациите со резултат 48.60 се пласираше 6ти во својата група .

Тој во трката успешно го одржуваше 4тото место се до моментот кога имаше судир со Бенат Лоренцо атлетичарот од Италија  кој му ја наруши рамнотежата по кое Јован не успеа да го задржи својот ритам .

Му честитаме на успехот .