Актуелно

Европско првенство за Сениори-ки во сала

Најголемиот Атлетски собит на стариот континент во овој зимски дел од сезоната ќе се одржи во Торун , Полска во период од 5ти до 7ми Март 2021 година  , па така на Европското првенство за Сениори-ки во сала , Атлетската федерација на Македонија ќе земе учество со единствениот  наш преставник Јован Стојоски во дисциплината на 400 метри по претходно исполнета норма , тој веќе е пристигнат во Торун и се подготвува за својот настапа во квалификациите кои ќе се одржат на 5ти Март во 10:17 часот , додека полуфиналната рунда е истиот ден во 19:25 часот , и финалето на 5ти Март во 20:10 часот .

Учеството на нашиот атлетичар на ова големо првенство ќе има директно влијание во Ранкинг листата на Светската атлетска федерација , според која ќе се распределуваат и слободните места за Олимписките игир во Токио ова лето .