Актуелно

Резултати Национално Првенство на Србија 20-21.02.2021г.

Изминатиот викен 20-21.02.2021г. во Белград , Србија се одржа  Национално Првенство на Србија за Млади Младинци во сала на кое учество земаа атлетичари преку своите атлетски клубови и ги постигнаа следниве резултати

  1. Сара Османовска  2005 :

– Скок во далечина  – 4,96м.            774 бодови
– 60м – 8,68 сек.                                 704 бодови
– 60м со пречки – 10,42 сек.              674 бодови
– 200м – 29,20 сек .                            656 бодови

  1. Брајан Авија 2007:

– Скок во далечина  – 5,08м.             518 бодови
– Фрлање ѓуле  5кг – 7,00м.              352 бодови
– 200м – 28,08 сек.                             315 бодови

  1. Нишо Авија 2005:

– 60м – 8,23 сек. 418 бодови

– 200м – 27,47 сек.                             366 бодови

  1. Столе Кочовски 2005:

– Скок во далечина  – 4,47м.            393 бодови

– 60м – 8,43 сек.                                 353 бодови

– 200м – 27,59 сек.                             356 бодови

Им честитаме за успехот .