Актуелно

Балканско Првенство во сала за Сениори-ки

Во организација на Турската федерација предстојниов викен во Истанбул , Турција ќе се одржи Балканско првенство за Сениори во сала . На натпреварот учество ќе земат  22 држави членки на Балканската федерација со околу 250 учесници .

Македонската делегација предводена од Селекторот Кристијан Кајчевски  ќе ја претставуваат нашите најдобри сениори Дарио Ивановски во дисциплината 3000 метри  и Јован Стојоски во дисциплината 400 метри кои вооедно имаат големи шанси за освојување на медали , тие изминатиот период на натпреварите во Белград остварија норми за учество на Европско првенство во сала кое ќе се одржи во Торун , Полска на 5-7 Март 2021 година.

Пренос од натпреварот : линк

Нашите атлетичари Јован Стојоски на 400 метри настапува во 15:25 часот , и Дарио Ивановски на 3000 метри во 17:25 по локално време .

Им посакуваме успех  .