Актуелно

Меѓународен Атлетски митинг на Србија во Сала 31.01.2021 , Белград , Србија

Во пресрет на Европското  првенство во сала и претстојните Балкански првенства , овој викенд во Белград се одржа Меѓународен Атлетски митинг за Сениори-ки  во организација на Ателтската федерација на Србија на кое учество земаа нашите Сениори-ки , кои ги постигнаа следните резултати :

  1. Дарио Ивановски АК Делта                  1500м , 1во место –  ( 3:44.98 сек )  1088 бодови
  2. Димитар Петровски АК Делта              1500м  , 3то место – ( 4:13.19 сек )  740 бодови
  3. Милош Ранчиќ АК Скок                        1500м , 4то место – ( 4:25.52 сек )  609 бодови
  4. Александар Танески АК Работнички        далечина ( 6.23м )       758 бодови
  5. Мартина Мировска АК Работнички          далечина ( 5.07м )       798 бодови
  6. Блажо Љушев АК Охрид                    далечина ( 6.45м )       805 бодови

Им честитаме на пласманот .