Актуелно

Втора испонета норма за Европско првенство во сала

Дарио Ивановски со резултат 3:44.98  во дисциплината 1500м  и соборујваќи го Македонскиот рекорд , успеа да дојде до норма за Европско првенство во сала за Сениори-ки кое ќе се одржи во месец Март оваа година ,  а за кое изминатиот викенд и Јован Стојоски во дисциплината на 400м ја исполни нормата .

Резултатот на Дарио Ивановски постигнат денес вреден 1088 бодови ,  воедно е и еден од највредните постигнати резултати во историјата на Македонската атлетика , согласно ИААФ бодовната таблица .

Му честитаме на големиот успех .