Актуелно

Исполнета прва норма за Европско првенство за Сениори-ки во сала

Денес 24.01.2021 година на Атлетскиот митинг „ Црвена Ѕвезда „  кој се одржа во Белград / Србија , Јован Стојоски успеа да го собори сопствениот личен рекорд освојувајќи го 1вото место  на трката на 400м со резултат 47.57 сек вреден 1069 иааф бодови ,  со кое ја исполни нормата за учество на Европско првенство во сала за Сениори-ки кое ќе се одржи на 5-7 Март 2021 година во Торун / Полска , и моментално е на само 8 стотоинки оддалечен од Рекорд во оваа дисциплина , кој е во споственост на Исмаил Мачев поставен во далечната 1987 година или стар 34 години .

На денешната програма на еминентниот Митинг преку атлетските клубови учество земаа наши атлетичари и ги постигнаа следниве резултати :

 

 1. Јован Стојоски 400м                    47.57сек              1во место           1069 бодови
 2. Дарио ивановски 3000м                  08.05.98                1во место           1042 бодови
 3. Ана Божиновска 60м                       8.26сек                13то место         819 бодови
 4. Ана Божиновска 200м                    27.24сек              8то место           804 бодови
 5. Блажо Љушев далечина            6.42м                   7мо место          798 бодови
 6. Блажо Љушев 60м                       7.51сек                23то место         697 бодови
 7. Камелија Кајчевска 60м                       8.72сек                15то место         693 бодови
 8. Милош Ранчиќ 3000м                  9.12.02сек          2ро место           690 бодови
 9. Снежана Туневскса 60м                       8.95сек                18то место         634 бодови
 10. Снежана Туневскса 200м                    30.51сек              13то место         566 бодови
 11. Дамјан Јакимовски 3000м                  11.30.30сек        3то место           186 бодови

 

Им честитаме на успесите .