Актуелно

Соборен прв Македонски атлетски рекорд за 2021 година

На денешното атлетско првенство во сала во Белград / Србија , нашиот атлетичар Дарио Ивановски во трката на 1500 метри го собори рекород со време 3:45.46 вреден 1082 бодови , а со тоа е на само 46 стотики одалечен од Норма за Европското првенство во сала кое ќе се одржи на 3-7 Март 2021 година во Торун / Полска .
Му честитаме и му посакуваме успешна предстојна атлетска сезона .