Актуелно

Светското првенство во Полумаратон – Гдиниа, Полска / 17.10.2020год. 

Нашата најдобра атлетичарка на средни и долги патеки и стандардна репрезентативка Адријана Поп Арсова , Викендов ќе анстапи на Светското првенство во полумаратон кое ќе се одржи во Гдиниа, Полска на ден 17.10.2020 година
Според програмата најпрво стартуваат дамите во 11.00 часот, додека мажите се во 12.30 часот.
Ќе се трчаат 4 круга по 5.250м со уникатен финиш на доста студено време.
Да и посакаме многу успех на Адријана и достоен репрезент на својата татковина Македонија.