Актуелно

РЕЗУЛТАТИ – БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО ЗА СЕНИОРИ 19-20.09.2020год

Викендов  19ти и 20ти Септември 2020 година во Клуж Непоха , Романија се оддржува Балканско првенство за Сениори-ки на кое делегацијата на Атлетската федерација на Македонија во конкуренција на 12 држави зеде учество со 4 атлетичари-ки кои на првиот ден од првенството ги постигнаа следниве резултати:

Прв ден :

Дрита Ислами на 400метри со пречки со резултати 1.00.48 го освои 5тото место .

Дарио Ивановски на 1500метри со резултати 3:53.55 го освои 7мото место  ,

Јован Стојоски на 400метри  со резултат 47.51 го освои 6тото место .

Втор ден :

Дарио Ивановски на  3000метри со време 8:22.28 го освои 6тото место ,

Јован Стојоски на 200метри со време 21:50 го освои 7мото место ,

Стефан Стефановски во фрлање диск со резултат 39.38 го освои 7мото место .

Снимки од настапот на нашите атлетичари можете да погледнете на следниот линк : https://www.youtube.com/channel/UCDGTUFy43CBpPVIxy92Qzjg/featured

Комплетни резултати можете да погледнете на следниот линк : https://www.fra.ro/live/2017/j2nat/