Актуелно

Балканско првенство за Младинци-ки ( резултати )

Во конкуренција на 13 држави, викендов во Истанбул / Турција се одржа Балканското првенство за Младинци-ки на кое Атлетската федерација на Македонија учество зема со 4 атлетичарки кои ги постигнаа следниве резултати :
Дијана Вукановиќ на 400м – 63.20 / 10то место,
Марија Јованоска на 100м – 13.27 / 11то место, на 200м – 26.50 / 11то место,
Ана Божиновска на 100м – 13.42 / 13то место, на 200м – 28.00 / 12то место,
Гала Урдаревска во скок во далечина – 4.90 / 12то место, и
Штафета 4х100м – 52.32 / 6то место,
и остварен екипен пласман во женска категорија – 12то место.
Комплетни резултати можете да погледнете на следниот линк :
http://www.balkan-athletics.eu/