Актуелно

Балканско првенство во Маратон 2020

Денес во рамките на првиот Ќустендил Маратон се одржа и Балканското првенство во Маратон на кое Атлетската федерација на Македонија зема учество со маратонката Весна Кираџиева која до 35тиот километар беше пласирана на 7мото место но не успеа да ја заврши трката .

Со оглед на рестриктивните мерки и пандемијата на Маратонската трка стартуваа атлетичари од 5 Балкански држави.
Комплетни резултати можете да погледнете на следниот линк :