Категорија: Актуелно

Актуелно

Дарио Ивановски со нов Национален рекорд во сала

Во првиот дел од зимската сезона Македонските атлетичари во услови на светска пандемија и соочени со рестрикции за патувања , земаа учество на првенствата во Србија , во Атлетската сала во Белград , Највереден резултат оствари Дарио Ивановски на трката на 3000м со резултат 8:01.63сек...

Прочитај повеќе
Актуелно

Национален рекорд на 200м во сала

За крај на старата и почеток на новата 2022 натпреварувачка сезона , вчера 26ти Декември 2021г. се одржа Новогодишен митинг во Белград на кој нашиот Атлетичар Јован Стојоски успеа да го подобри Националниот рекорд на 200м во сала освојувајќи прво место со резултат 21.56сек вреден 1050...

Прочитај повеќе
Актуелно

Избор на најуспешни спортисти на Македонија за 2021 година

Во организација на Сојузот на спортски федерации на Македонија и Агенцијата за млади и спорт , традиционално и оваа година ќе се одржи Манифестацијата „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА„ за 2021 година . Во континуитет трета година по ред нашата најдобра Сениорка Дрита Ислами која имаше успешна 2021...

Прочитај повеќе
Актуелно

ЗЛАТНА ОЛИМПИЈА 2021

На 20-ти Декември, во присуство на претставниците на Националните спортски федерации, Олимпискиот Комитет на Северна Македонија организираше манифестацијата “Златна Олимпија“, манифестација посветена на половата рамноправност во спортот , која има за цел да ја унапреди позицијата на...

Прочитај повеќе
Актуелно

ПОДГОТОВКИ ДОЈРАН 2021

Согласно планот и програмата за работа на Селекторот и Федерацијата , од 08ми Декември па се до 15ти Декември 2021 година , Атлетската федерација на Северна Македонија за пошиток список на спортисти  спроведува тренинг камп подготовки во Дојран  , во  идеални услови за тренинг : спортски...

Прочитај повеќе
Актуелно

Атлетска конференција 2021

Атлетска федерација на Северна Македонија во насока на реализирање на своите програмски активности оваа година , по подолго време ќе организира „ Атлетска конференција „ која ќе се одржи на 8ми и 9ти Декември 2021г. во Дојран , согласно сите важечки протоколо од страна на Валдата и...

Прочитај повеќе
Актуелно

Бронзен медал за Дарио Ивановски на Балканското првенство за сениори во дисциплината на 5000м

На Балканијадата за Сениори која се одржа на 26ти и 27ми Јуни  чиј домаќини се градовите Белград и Смедерево во Србија  и на која учествуваат околу 450 атлетичари со своите тренери од 19 земји, членки на Балканската атлетска федерација , Дарио Ивановски го освои бронзениот медал во...

Прочитај повеќе
Актуелно

Европски Куп во фрлачки дисциплини , Сплит / Хрватска

Првиот Атлетски собит на стариот континент за сезона 2021 година на отворено е Европскиот Куп во фрлачки дисциплини кој се одржува овој викент 8ми и 9ти Мај во Сплит , Хрватска на кој Атлетската федерација на Македонија ќе земе учество со една атлетичарка Матеја Ефремовска во фрлање диск...

Прочитај повеќе
Актуелно

Резултати – Меѓународен атлетски митинг „ Бар 2021 „

На силниот Меѓународен атлетски митинг „ Бар 2021 „ , кој се одржа денес 1ви Мај 2021 година во Бар , Црна Гора во лоши временски услови проследени со силен ветер и дожд , учество земаа преку 300 натпреварувачи-ки од 10 држави , меѓу кои и Нашите атлетичари кои ја отворија меѓународната...

Прочитај повеќе