ВЕСТИ

НАЦИОНАЛНО ПРВЕНСТВО ЗА СЕНИОРИ И СЕНИОРКИ

20 атлетски клубови, со повеќе од 160 атлетичари...

Прочитај повеќе

Нов викенд нови рекорди

Нови рекорди за Јован Стојоски, Адријана Поп Арсова и Владимир Битољану...

Прочитај повеќе

Викенд за рекорди во атлетиката

Леонид Вандевски и Јован Стојоски со соборени рекорди во дисциплините 2000м стиплчес и...

Прочитај повеќе

Олимписки Игри Париз 2024

АФМ го пријави Дарио Ивановски како свој најдобар атлетичар по ИААФ бодови на Маратон...

Прочитај повеќе

Семинар за Судии на АФСМ

21 - 22 април: Семинар за Судии на АФСМ одржан во хотелот Црешово Tопче во Пробиштип.

Прочитај повеќе

Отварање на Сезоната 2024

Во одлична атмосфера на националната арена Тодор Проески, изминатиот викенд повеќе од 150 атлетичари ја имаа можноста да ја започнат својата натпреварувачка сезона.

Прочитај повеќе

Балканско првенство во полумаратон во Никшич, Црна Гора

​Вчера во Никшич, Црна Гора се одржа балканското првенство во полумаратон.

Прочитај повеќе

Пролетни подготовки во Бар, Црна Гора

Во периодот од 31 Март до 7 Април, Македонската репрезентација ќе биде во Бар-Црна Гора каде ќе ги оствари подготовките за претстоечката сезона.

Прочитај повеќе

Светското првенство во сала во Глазгов

Изминатиот викенд се одржа Светското првенство во сала во Глазгов. Андреас заврши на 12-то место со прескокнати 7.73 и само 4 сантиметри го делеа од пласман во финалето на најдобрите 8.

Прочитај повеќе

Андреас Трајковски ќе ја претставува Македонија на СП во атлетика во Глазгов

Андреас Трајковски ќе ја претставува Македонија на престојното Светско атлетско првенство во сала кое ќе се одржи на почетокот од следниот месец во Глазгов, Шкотска.

Прочитај повеќе