ВЕСТИ

Александра Војнеска-Зикова избрана за официјален член на Европскиот атлетски совет

Историски момент за македонската атлетска заедница. Александра Војнеска-Зикова, актуелната претседателка на Атлетската федерација на Македонија е првата личност од нашата земја, досега избрана за оваа функција.

Прочитај повеќе

Европско првенство - Истанбул, Турција

Со Европското првенство во сала што се одржа од 2-5 Март во Истанбул, Турција и официјално заврши зимската атлетска сезона.

Прочитај повеќе

VII Меѓународен атлетски митинг “Михајло Мика Сврака”

Постигнати резултати, во Белград на VII Меѓународен атлетски митинг “Михајло Мика Сврака” во сала на македонските атлетичари.

Прочитај повеќе