Балканско Првенство за Млади Младинци


Викендов нашата најдобра младинска репрезентација под 18 години ќе земе учество на балканското првенство за млади младинци кое ќе се одржи на 06 Јули во Марибор, Словенија.

На ова натпреварувње учество ќе земат следните наши атлетичари во дисциплините :

Јумна Фетаху - Фрлање Ѓуле и Фрлање Диск
Лина Исени - Трискок и Скок во далечина
Брајан Авиа - Скок во Височина и Скок во Далечина
Марко Алексовски - 100м и 200м
Марко Ристов - 100м и 200м

Им посакуваме среќа и успешен настап.