​Нов национален рекорд во скок во далечина за Млади Младинци

 
Нашиот најмлад сениорски репрезентативец Брајан Авиа викендов на балканското првенство во дисциплината скок во далечина успеа да го подобри својот личен рекорд за 8 сантиметри и да постави нов рекорд за млади младинци кој сега изнесува 6.92 .

Му честитаме на Брајан и му посакуваме да не радува со уште поголеми успеси во наредниот период.