Балканско Првенство за Сениори


Викендов на 25 и 26-ти Мај ќе се одржи балканското сениорско првенство каде што ќе настапат нашите најдобри атлетичари.

Македонската репрезентација е во состав од следните атлетичари :
  • Дрита Ислами - 400м со пречки
  • Адријана Поп Арсова - 3000м/5000м
  • Андреас Трајковски - скок во далечина и 4х100м штафета
  • Јован Стојоски - 400м со пречки и 4х100м штафета
  • Леонид Вандевски - 3000м стиплчес
  • Владимир Битољану - 100м, 200м и 4х100м штафета
  • Огнен Стефановски - Десетобој и 4х100м штафета
  • Брајан Авиа - скок во височина и скок во далечина

Им посакуваме среќа и да не израдуваат со нови успеси и рекорди..

Тим Македонија!