Светското првенство во сала во Глазгов

Изминатиот викенд се одржа Светското првенство во сала во Глазгов, Шкотска каде повеќе од успешен настап имаше нашиот Андреас Трајковски. Андреас заврши на 12-то место со прескокнати 7.73 и само 4 сантиметри го делеа од пласман во финалето на најдобрите 8.