Балканско младинско првенство Белград-Србија

Во Белград се одржа Младинското Балканско првенство каде настапија нашите млади репрезентативци во конкуренција од шеснаесет земји и повеќе од 200 атлетичари. Тие одлично ја представија Македонија и ги остварија следните резултати и пласмани.
 
  • Брајан Авиа- Скок во Височина 2.00м, 5-то место и Скок во Далечина 6.64, 12то место
  • Михаил Петров- 400м 51.33, 8-мо место
  • Сара Османовска- 60м 8.26, 13-то место и Личен рекорд и
  • Скок во Далечина 4.82, 9-то место Лина Исени- Трискок 10.74, 8-мо место