Балканско првенство за сениори во сала Истанбул,Турција

Изминатиот викенд во Истанбул, Турција се одржа Балканското првенство за сениори во Сала на кое настапија тројца наши претставници.

Во конкуренција од 21 држава нашите репрезентативци успеа да остварат забележителени.

Андреас Трајковски со нов рекорд во скок во далечина кој сега изнесува 7.79 го освоие сребрениот медал , додека Дрита Ислами со свое најдобро време за оваа сезона 56.54 го освои 4-то место во својата група и 9то место во севкупен пласман.
Брајан Авиа не успеа да ја прескокни висината од 1.95 и го освои 9-то место на ова Балканско првенство. Честитки за нашите репрезентативци