Помина трката "November run"

Во одлична организација и прекрасна тркачка атмосфера помина трката "November run" која воедно беше и државно првенство на 10км на пат 🔴🟡

На подиумот на државното првенство првите места ги освоија:

Жени
1. Адријана Поп Арсова АК Делта
2. Теа Божиновска АК Охрид трчат
3. Биљана Кираџиева АК Кираџиев тренинг систем

Мажи
1. Дарио Ивановски АК Корранерд
2. Леонид Вандевски АК Делта
3. Жан Тосев АК Струмица

На овој атлетски настан беше изравнет државниот рекорд на 10км кај жените од страна на Адријана Поп Арсова

Поврзани вести