Резултати од Националното поединечно и екипно првенство во крос-кантри на Македонија 2023

Резултати од Националното поединечно и екипно првенство во крос-кантри на Македонија 2023 🟡🔴

Млади Пионерки У14 1000м
1.Варвара Атанасовска  Ак Делта
2.Амела Абдичи  АK Камјани
3.Берина Синани  АK Камјани

Млади Пионери У14 1500м
1.Ведран Николовски  АK Куманово
2.Јан Вуковиќ АK Куманово
3.Димитар Филипов  АK Работнички

Пионерки У16 1500м
1.Рина Исмаили  АK Теута
2.Ајлина Шабани  АK Теута
3.Исидора Исјановски  АK КА

Пионери У16 2000м
1.Дамјан Ѓорѓиевски  АК Работнички
2.Стефан Ѓорѓиевиќ  АК Работнички
3.Виктор Чакаровски  АК Работнички

Младинки У20 4000м
1.Ирма Хајдари  АК Делта
2.Стефанија Лазарева  АК Делта

Млади Младинци У18 4000м
1.Коста Петроски  АК Делта

Младинци У20 6000м
1. Александар Арсов  АК Делта
2. Стефан Делев  АК КА

Млади Сениорки У23
1. Теа Божиновска  АК Охрид Трчат

Млади Сениори У23 8000м
1. Симон Калановски  АК КА

Сениорки 10.000м
1.Марија Остојчиќ  АК КА
2.Јасмина Каркински  АК Атомик
3.Сунчица Арсовска  АК Скобул

Сениори 10.000м
1.Леонид Вандевски  АК Делта
2.Кокан Ајановски  АК КА
3.Христофер Пејовски  АК Вардар

Галерија

Поврзани вести