Основни податоци

Ве известуваме дека согласно календарот, Атлетската федерација на Македонија ќе го организира Националното првенство на Македонија во фрлачки дисциплини на ден 24. Март 2018 година во Битола, натпреварот ќе се организира како отворено првенство на кое право на настап покрај домашните атлетичари ќе имаат и странски државјани.

Право на учество

Натпреварувачи-ки регистрирани во АФМ со задолжителен лекарски преглед.

Ограничување:
  • ПИОНЕРИ-КИ: може да учествуваат во една дисциплина
  • МЛАДИ МЛАДИНЦИ-КИ: може да учествуваат во две дисциплини
  • МЛАДИНЦИ: може да учествуваат во три дисциплини
  • МЛАДИНКИ: може да учествуваат во две дисциплини
  • СЕНИОРИ-КИ: може да учествуваат во три дисциплини
Напомена
  • Млади младинци-ки немаат право да учествуваат во дисциплината фрлање ѓуле и кладиво во категорија Сениори-ки
  • Натпреварувач има право на учество во една старосна категорија
  • Дисциплината ќе се одржи само ако се пријавени и ако настапат најмалку (3) учесници
  • Доколку има пријавено повеќе од (8) натпреварувачи-ки сите учесници имаат право на три обиди, а (8) до тогаш најуспешни добиваат право на уште три обиди. Ако има пријавено помалку од (8) сите имаат право на шест обиди
Предлог саатница
ВремеДисциплинаКатегорија
11:30ДискЖенски
11:30ДискМашки
12:30КопјеЖенски
12:30КопјеМашки
13:30ЃулеЖенски
13:30ЃулеМашки
14:30КладивоЖенски
14:30КладивоМашки

Технички состанок

Во 10:30 часот.

Стартни броеви

Секој учесник ке добие стартен број за време на техничкиот состанок.

Награди

Победниците ќе добијат дилома и медаља од АФМ.

Сместување

Лице за контакт, Драги Петровски 075/892–218.

Buttons_P

Прелиминарна листаMicei International
Атлетска Федерација на Македонија
Европска Атлетска Асоцијација
Интернационална Асоцијација на Атлетски Федерации
Анти Допинг
Светско првенство во сала, Биргингем 2018
Светско првенство во полумаратон
Светско првенство во брзо одење за тимови
Светско првенство во атлетика за млади U20 - Tампере 2018
Светско континентален куп Отрава 2018
Европски куп на 10000 м. - Лондон 2018
Европско првенство за мали земји
Медитерански Игри Тарагона 2018
Европско првенство во планинско трчање - Скопје 2018
Европско првенство за млади U18
Европско атлетско првенство - Берлин 2018
Европско крос кантри првенство - Тилбург 2018