Извршен Одбор

Составот на Извршниот одбор според Статутот на АФМ брои 11 членови, и е избран на Редовното Изборно собрание на АФМ одржано на ден 01 јули 2016 година

1. Претседател: Крсто СЕРАФИМОВСКИ, AK Љуботен
2. Потпретседател: Александра ВОЈНЕСКА ЗИКОВА, АК Работнички
3. Потпретседател: Беџет ТОЧИ, AK Студенти
4. член: Пецо НЕДАНОВ, АК Охрид
5. член: Соња МИХАЈЛОСКА , АК Академик Џамбазовски
6. член: Бранко КОЛЕВСКИ, АК Куманово
7. член: Драган ПЕТРОВИЌ, АК Скок
8. член: Фета МУСТАФА, АК Лириа
9. член: Виктор АРСОВ, АК Карпош
10. член: Тони ЛАЗАРОВ, АК Брегалница
11. член: Грегор БЕНЧИНА

Стручен Совет

Во согласност со Статутот на АФМ, на редовните состаноци формирани се следните комисии за период 2016-2020 година,

Селектор:
Ѓорѓи ВУЧКОВ

Стручен совет:
Далибор СПАСОВСКИ, Претседател
Божурка ЃОШЕВСКА
Филип КОЛЕВСКИ
Марина ДАМЧЕВСКА
Др Зоран МИТРЕВСКИ

Тренерска Комисија

Во согласност со Статутот на АФМ, на редовните состаноци формира е Тренерска комисија за период 2016-2020 година, во состав

Беџет ТОЧИ, Претседател
Филип КОЛЕВСКИ
Марина ДАМЧЕВСКА
Божурка ЃОШЕВСКА
Славчо МИРЧЕВСКИ

Натпреварувачка Комисија

Во согласност со Статутот на АФМ, на редовните состаноци формира е Натпреварувачка комисија за период 2016-2020 година, во состав

Крсте ВОЈНЕСКИ- Претседател,
Рахман АЛИЈА
Дејан АНГЕЛОВСКИ
Миро БОШКОВИЌ
Филип КОЛЕВСКИ
Даниел КИРОВ

Судиска Комисија

Во согласност со Статутот на АФМ, на редовните состаноци формира е Судиска комиcија за период 2016-2020 година, во состав

Ѓорѓи ЧАДИКОВСКИ, Претседател
Атанас КИРАЏИЕВ
Александар СИМЕОНОВ
Михајло ЗДРАВКОВСКИ
Јованче ЈАНКОВСКИ

Регистрациона Комисија

Во согласност со Статутот на АФМ, на редовните состаноци формира е Регистрациона комиcија за период 2016-2020 година, во состав

Миро БОШКОВИЌ, Претседател
Благоја МЕРЏАНОВСКИ
Ристо ТРАЈКОВСКИ
Јованче ЈАНКОВСКИ
Дејан АНГЕЛОВСКИ

Дисциплинска комисија

Во согласност со Статутот на АФМ, на редовните состаноци формирани се следниве комиcии за период 2016-2020 година,


Виктор АРСОВ, Претседател
Маринчо МИХАЈЛОВ
Линдита СИНАНИ
Столе АТАНАСОВСКИ
Џенан ХАЈДАРИ


Комисија за развој


Драган ПЕТРОВИЌ, претседател
Миодраг СЛАВКОВИЌ
Јованче ЈАНКОВСКИ


Комисија за здраствена заштита и допинг


Зоран МИТРЕВСКИ, Претседател
Милчо СТЕФАНОВСКИ
Шабан САЛИУ
Зоран ХАНЏИСКИ
Виолета НИКОЛОВ


Комисија за маркетинг и ПР


Фета МУСТАФА- Претседател
Тони ЛАЗАРОВ
Грегор БЕНЧИНА
Иванчо ЦВЕТКОВСКИ
Љупчо ЃЕОРЃИЕВШабан СИНАНИ, Претседател
Игор АЛЕКСАНДРОВИЌ , ПР
Јовица СИМОНОВСКИ, ПР
Зоран МИХАЈЛОВ


Комисија за ветерани


Соња МИХАЈЛОВСКА, Претседател
Аце ЈАКИМОВСКИ
Игор ЈАКИМОВСКИ


Комисија за маратони и улични трки


Кире СИНАДИНОВСКИ, Претседател
Пецо НЕДАНОВ
Трајче ПАНКОВСКИ
Кокан АЈАНОВСКИ
Зоран ДИМОВ


Билтени, Статистика


Дејан АНГЕЛОВСКИ
Рахман АЛИЈА
Кире СИНАДИНОВСКИ

Надзорен Одбор

На Редовното Изборно собрание на АФМ на 01 јули 2016 година избран надзорен одбор

1. Шабан СИНАНИ, Пртеседател
2. Горан ЧАВДАРОВСКИ,
3. Томе КОЦЕВ


Контакт слика
Контакт
Адреса:
Градски парк бб пф 5
Скопје
Република Македонија
1000
Република Македонија
Е-пошта:
info@afm.org.mk
Телефон:
389 2 3131-325

Контакт Форма
Micei International
Атлетска Федерација на Македонија
Европска Атлетска Асоцијација
Интернационална Асоцијација на Атлетски Федерации
Анти Допинг
Светско првенство во сала, Биргингем 2018
Светско првенство во полумаратон
Светско првенство во брзо одење за тимови
Светско првенство во атлетика за млади U20 - Tампере 2018
Светско континентален куп Отрава 2018
Европски куп на 10000 м. - Лондон 2018
Европско првенство за мали земји
Медитерански Игри Тарагона 2018
Европско првенство во планинско трчање - Скопје 2018
Европско првенство за млади U18
Европско атлетско првенство - Берлин 2018
Европско крос кантри првенство - Тилбург 2018