k3

Мај 2018

Понеделник Вторник Среда Четврток Петок Сабота Недела
30 01
Национално Првенство за Основни училишта
02
03
04
Национално Првенство за Средни училишта
05
28- Светско првенство во одење Wizz Air Скопски Маратон 2018 Национално Екипно Првенство за млади пионери Балканско првенство во планинско трчање
06
28- Светско првенство во одење Национално првенство во Маратон
07
08
09
10
11
12
13
Митинг - Светски ден на атлетиката
14
15
16
17
18
19
Национално Првенство за пионери – под 16
20
Национално Првенство во планинско трчање
21
22
23
24
25
26
Куп на Македонија – Сениори Европско клупско првенство за Сениори – Б група
27
Куп на Македонија – Сениори Европско клупско првенство за Сениори – Б група
28
29
30
31
01 02 03

PDF верзија

Micei International
Атлетска Федерација на Македонија
Европска Атлетска Асоцијација
Интернационална Асоцијација на Атлетски Федерации
Анти Допинг
Светско првенство во сала, Биргингем 2018
Светско првенство во полумаратон
Светско првенство во брзо одење за тимови
Светско првенство во атлетика за млади U20 - Tампере 2018
Светско континентален куп Отрава 2018
Европски куп на 10000 м. - Лондон 2018
Европско првенство за мали земји
Медитерански Игри Тарагона 2018
Европско првенство во планинско трчање - Скопје 2018
Европско првенство за млади U18
Европско атлетско првенство - Берлин 2018
Европско крос кантри првенство - Тилбург 2018