28.04.2018
Атлетски Митинг Мемориал Влатко Димитров
Охрид
Атлетски Митинг - Отварање на Сезона 2018
Отворено
01.05.2018
Национално Првенство за Основни училишта
Отворено
04.05.2018
Национално Првенство за Средни училишта
Отворено
05.05.2018
28- Светско првенство во одење
Тајицанг/Кина
Национално Екипно Првенство за млади пионери
Отворено
Балканско првенство во планинско трчање
Вршац/Србија
Wizz Air Скопски Маратон 2018
Скопје
06.05.2018
Национално првенство во Маратон
Скопје
13.05.2018
Митинг - Светски ден на атлетиката
Отворено
19.05.2018
Национално Првенство за пионери – под 16
Отворено
20.05.2018
Национално Првенство во планинско трчање
Отворено
26.05.2018
Куп на Македонија – Сениори
Отворено
Европско клупско првенство за Сениори – Б група
Отворено
03.06.2018
22-Европски Куп на 10.000 метри
Отворено
Национално првенство за Млади Младинци под 18
Отворено
09.06.2018
Европско првенство за мали земји
Шан/Лихтенштај
3- Медитерансо првенство под 23 год
Јесоло/Италија
Балканско Првенство за Млади Младинци под 18
Истанбул/Турција
16.06.2018
Национално првенство за Младинци
Отворено
23.06.2018
Балканско првенство за Младинци
Бурса/Турција
01.07.2018
17-Европско Првенство во Планинско трчање (горе-доле)
Скопје/Македонија
05.07.2018
2-Европско првенство за Млади под 18
Ѓер/Унгарија
07.07.2018
Национално првенство за Сениори
Отворено
10.07.2018
17-Светско Првенство за Младинци
Тампере/Финска
14.07.2018
Балканско првенство во Штафетно трчање
Ерзурум/Турција
20.07.2018
Балканско Првенство за Сениори
Стара Загора/Бугарија
07.08.2018
25-Европско првенство за Сениори
Берлин/Германија
08.09.2018
32-Интернационален Охридски маратон 30км
Охрид
Светски Куп
Острава/Чешка
15.09.2018
Куп на Македонија - Пионери
Отворено
Европско клупско првенство за младинци
отворено
16.09.2018
Балканско првенство во Полу Маратон
Сараево/БиХ
20.09.2018
Меѓународен Митинг Лазо Милошевски
Скопје
22.09.2018
Куп на Македонија - Младинци
Отворено
29.09.2018
Национално Првенство за млади пионери –под 14
Отворено
07.10.2018
Улична трка на 10 км, Скопје трча
Скопје
21.10.2018
Национално Екипно првенство во крос кантри
Отворено
04.11.2018
Балканско првенство во Крос Кантри
Ботосани/Романија
11.11.2018
Улична трка 13-ти Ноември
Скопје
11.12.2018
25-Европско Првенство во Крос Кантри
Тилбург, Шведска

Новости
Micei International
Атлетска Федерација на Македонија
Европска Атлетска Асоцијација
Интернационална Асоцијација на Атлетски Федерации
Анти Допинг
Светско првенство во сала, Биргингем 2018
Светско првенство во полумаратон
Светско првенство во брзо одење за тимови
Светско првенство во атлетика за млади U20 - Tампере 2018
Светско континентален куп Отрава 2018
Европски куп на 10000 м. - Лондон 2018
Европско првенство за мали земји
Медитерански Игри Тарагона 2018
Европско првенство во планинско трчање - Скопје 2018
Европско првенство за млади U18
Европско атлетско првенство - Берлин 2018
Европско крос кантри првенство - Тилбург 2018